Generációváltás sikere a Prophyl Kft.-nél

A vezetővé válás titka

Két állatorvos kicsiben, tyúktojások előkeltetésével kezdte vállalkozását, amely mára a koronavírus elleni orrspray kutatásáig jutott. A Prophyl Kft. harmincéves története azt is megmutatja, hogy egy tragikus esemény – az alapító távozása – után hogyan tud belenőni az utód a feladatba.

Családi kisvállalkozásként alapították harminc éve a Prophyl Kft.-t Zsófia szülei, Benyeda János és Varga Éva. Mindketten állatorvosok voltak, édesapja az Állatorvosi Egyetem Járványtani és Mikrobiológiai Tanszékén dolgozott, édesanyja az Állatorvostudományi Kutatóintézetben, illetve az Állategészségügyi Oltóanyagellenőrző Intézetben.

A 70-es évek végén vidékre költöztek, a Bólyi Mezőgazdasági Kombinát baromfitelepein dolgoztak állatorvosként. A rendszerváltást követően indították vállalkozásukat, amely termékeny tyúktojások előkeltetésével foglalkozott. A Phylaxia nevű cégnek szállítottak, ahol állatgyógyászati oltóanyagokat állítottak elő. Később állatvizsgálatokkal foglalkoztak, saját maguk is állítottak elő oltóanyag-hatóanyagokat, és nyitottak egy állatpatikát is. Sokáig ez utóbbi jelentette a bevételek tekintetében a biztos alapot. Az igazi áttörést az jelentette, amikor 2000-ben elkezdték az SPF – speciális kórokozómentes – tojás előállítását. Ezt már humán oltóanyagokat termelő cégek számára is szállították.

Generációváltás - Prophyl - 02

Benyeda Zsófia pályaválasztását alapvetően meghatározta a családi cég. Az Állatorvostudományi Egyetem elvégzése után itt kezdett dolgozni, az egyik telephelyen lett vizsgálatvezető. „Édesapám nagyon tudatosan és korán készült a generációváltásra” – mondja Zsófia, hozzátéve, hogy amint egyre nagyobb és egyre komplexebb lett a cég, azt is felismerte, hogy komoly szervezeti változásokra is szükség lesz. Nem maradhatott tipikus, kézi vezérléssel működő családi vállalkozás, cégszerűbb működésre volt szükség.

Zsófiáéknál gyors egymásutánban négy gyerek is született, de azért a közös munka nem szakadt meg. „Mi a cég központja melletti lakásban laktunk, édesapám napi szinten átjött és beszámolt a céges eseményekről, megbeszéltük a teendőket” – emlékszik.

A cég működésének fejlesztésére közben megpróbáltak külső segítséget keresni. 2014-ben elkezdtek együtt dolgozni egy erős menedzserszemléletű tanácsadóval, és ez nagy lendületet hozott a cég működésébe. Édesapja korábban megállapított betegsége kezdett súlyosabbra fordulni, de az utódlást nem lehetett egyik napról a másikra megoldani. Részben a kisgyerekek, részben pedig amiatt, hogy Zsófia még nem volt kész a feladatra, a már a vállalkozásban dolgozó tanácsadót cégvezetőnek, Zsófiát pedig szakmai vezetőnek nevezték ki.

Generációváltás - Prophyl - 01

De egy idő után kiderült, hogy nincsenek jól elhatárolva a felelősségi körök. „Én egyre inkább alárendeltem magam a rutinos, markáns személyiségű vezetőnek, akit viszont lefoglaltak a napi operatív ügyek, és egyre kevesebb figyelem jutott a stratégiára, a fejlesztésekre, ráadásul egy másik vállalkozást is vitt. A cég gyakorlatilag vezető nélkül maradt. Édesapám még aktív volt, mindketten láttuk, hogy nem jó felé mennek a dolgok, de belső erőforrásból nem találtunk megoldást.” – mondja Zsófia

Generációváltás a cégben

Zsófiának egy ismerős cégvezető mesélt a náluk éppen folyamatban lévő szervezetfejlesztésről, amit a Generációk Partnere vitt végig. 2018-ben indult a közös munka velük. „Az állapotfelmérés után kapott elemzés és az egész folyamat nagyon tanulságos volt – mondja Zsófia. – Elénk tettek egy olyan tükröt, ami fekete-fehéren megmutatta, hol állunk. A legfontosabb talán az volt, hogy kimondták: hiába van a cégnek két vezetője, mégis irányítás nélkül működik. De tudtak megoldásokat is javasolni, illetve azt is leírták, milyen lépésekre van szükség.

Két intenzív év következett: befejezték az együttműködést a korábbi cégvezetővel, átalakították a szervezetet, több kulcspozícióba sikerült megtalálniuk a megfelelő munkatársat, önálló felelősségi körökkel… „Édesapám állapota ekkor már egyre rosszabb lett, így most első ízben nem támaszkodhattam rá – emlékezik Zsófia. – Egészen addig kísért ezen az úton, amíg bebizonyosodott, hogy magam is boldogulok. 2019 nyarán veszítettük el. Akkor kezdtem vezetővé válni, teljesen a magam lábára kellett állnom. Nagyon sok támogatást kaptam a szervezetfejlesztőktől, és nagyon fontos volt, hogy a régi kollégáink is el tudták fogadni a változások szükségességét.

Egyedülálló piaci szerep

A Prophyl Kft. ma már több mint 200 embernek ad munkát és árbevételük is stabilan növekszik. Több lábon állnak, a legerősebb ágazat az SPF tojás termelése, 3 telephelyen. A vevői jellemzően multinacionális oltóanyaggyárak. A másik fontos ágazat, a kutatási fejlesztéshez kapcsolódó szolgáltatásuk. Ennek keretén belül különböző vizsgálatokat végeznek haszonállatokon az állatgyógyászati oltóanyagok kutatásához, regisztrációjához kapcsolódóan. Az Európai Gyógyszerkönyv a készítmények törzskönyvezéséhez szükséges bizonyos vizsgálatokat csak úgynevezett GLP (good laboratory practise) minőségbiztosítási rendszert üzemeltető vizsgálóhelyen enged elvégezni. Magyarországon mi vagyunk az egyetlenek, akik az ilyen jellegű vizsgálatokra rendelkeznek ezzel a minősítéssel, de Európában sem sok ilyen cég van, ami nagy előnyt jelent számunkra” – mondja Zsófia.

Generációváltás - Prophyl - 03

Fontos piaci előny az is, hogy sokféle állattartó egységgel rendelkeznek, többek között vannak olyan, BSL-3-as (biosafety level) biológiai biztonsági szintű állatházaik is, amelyek lehetővé teszik, hogy nagy kórokozó-képességű vírusokkal (madárinfluenza, afrikai sertéspestis), baktériumokkal és genetikailag módosított ágensekkel is dolgozzanak. Ehhez az ágazathoz tartozik egy nagyobb laboratórium is, itt már saját maguk tudják megvizsgálni az állatoktól származó biológiai mintákat, ezáltal komplexebb szolgáltatást tudnak biztosítani a megrendelőknek.

A labor diagnosztikai egysége mellett van egy termelő laboratórium is, melyet libák vírusos megbetegedése elleni saját fejlesztésű oltóanyag termelésére alakítottak ki. Pár éve már tervezték, hogy magasabb szintű gyártóbázist alakítanak ki, hogy regisztrált készítmények hatóanyagát is elő tudják állítani és sikerült is 2020-ban a koronavírushoz kapcsolódóan az Egészségipari Támogatási Program keretében ehhez pályázati forrást szerezniük. Ha minden minősítést sikerül megszerezni, akkor hozzá tudnak járulni, hogy a magyarországi humán oltóanyaggyártó kapacitás növekedjen.

Konzorciumi tagként a Pécsi Kutatóegyetemmel együttműködve pályáztak egy kutatási-fejlesztési projekttel is. Az elgondolás lényege, hogy ha a koronavírus antigénnel immunizálják a tojótyúkokat, akkor a szervezetükbe kerülő antigénekkel szemben a madarak ellenanyagokat termelnek, amelyek kiválasztódnak a tojássárgájában is. Amennyiben ez az ellenanyag szövettenyészeten és állatmodellen is hatékonynak bizonyul a koronavírus megkötésére, úgy az ellenanyagból termék is fejleszthető. Ennek következő lépéseként hatékony és robosztus módszert kell fejleszteni a kivonáshoz, illetve meg kell határozni a leggyakorlatiasabb és leghatékonyabb kiszerelési és alkalmazási módot. Persze ez nem váltaná ki az oltásokat, de átmeneti védelmet tudna biztosítani a fertőződés ellen. A kísérletek bíztatóak és az állatvizsgálatokat ősszel már el is kezdik.

Forrás: Alinea Kiadó – K&K Magazin: 50 Vállalkozás, 50 Család, 50 Történet című könyv